Фруктова тріска містить безліч ефірних масел, особливо яблунева, тому при менших витратах тріски, процес приготування йде швидко і зовсім немає кіптяви, при цьому виділяє багато запашного і ароматного диму. Аромат продуктів, приготованих на фруктової трісці просто дивовижний. Яблуневу тріску можна використовувати як окремо, так і поєднуючи з іншими породами деревини.
Вільхова тріска вважається екологічно чистою деревиною, має дезінфікуючу властивість, а також перешкоджає розвитку гнильних бактерій, в результаті чого в диму не містить шкідливих речовин і продукт довше зберігається свіжим. Надає продукту гарний золотистий відтінок і приємний аромат.
Дубова тріска застосовується для копчення переважно м ясних продуктів. Дим від дубової тріски утворюється високої щільності і насиченості, тому продукт набуває стійкого, інтенсивний аромат. Бажано змішувати дубову тріску з іншими видами, щоб не отримати занадто «жорстку» аромат копченостей. Продукти, приготовані на дубової трісці, набувають темний, ближче до коричневого колір з червоним відтінком.